Mark F. Weinstein is auteur van een typisch Amerikaans zelfhulpboek met de prachtige titel Habitually Great: Master Your Habits, Own Your Destiny (‘Groots Uit Gewoonte: Beheers Je Gewoonten, Controleer Je Lot’). Onze collega’s van Computerworld.com spraken hem over de manier waarop slechte werkgewoonten ons beperkingen opleggen.

Noem eens een paar slechte werkgewoonten die mensen in moeilijke tijden in de weg zitten?

Weinstein: “Dat zijn er nogal wat, en in deze uitdagende tijden worden ze vaak nog eens versterkt. Op dit moment besteden mensen en organisaties veel te veel tijd aan angstgevoelens; rond hun carrières, de economie, hun leiderschapskwaliteiten – alles. De angst-gewoonte zorgt voor een voortdurende negatieve focus die het onmogelijk maakt kritisch na te denken of handelingen te ondernemen die naar een betere toekomst leiden. Het zorgt ervoor dat leidinggevenden emotionele en impulsieve beslissingen nemen, zoals bijvoorbeeld overhaaste bezuinigingen op IT infrastructuur om toch vooral op korte termijn wat geld te besparen. Zulke bezuinigingen kunnen er voor zorgen dat een onderneming afglijdt terwijl het bedrijf normaal gesproken alles in zich had om als toonaangevend bedrijf uit de onvermijdelijke periode van herstel naar voren te komen.

Hoe doorbreek je zulke slechte werkgewoonten?

Als je merkt dat je in een negatieve stemming verkeert, als je impulsief reageert, snel geprikkeld bent, angstig bent, aan het manipuleren slaat of op je strepen gaat staan, is dat een beperkende gewoonte die je probeert te beheersen. Dat soort negatieve gewoonten doorbreken vereist geduld en een cognitief bewustzijn. Zoals ik in mijn boek beschrijf is er geen magische manier om in 30 seconden een slechte gewoonte af te leren. Je moet er vastberaden, geduldig en bewust mee bezig zijn.

Hoe vaak heb je zelf je goede voornemens voor het nieuwe jaar al niet zien verdampen?

Goede voornemens voor het nieuwe jaar komen voort uit inspiratie, niet uit discipline. Het doel ervan is deugdelijk: het veranderen, doorbreken of juist invoeren van een bepaalde gewoonte. De weg naar succes voor deze voornemens loopt keihard dood tegen de muren van je beperkende gewoontes, ondanks je door het moment geïnspireerde commitment en de helderheid van je bedoelingen.

En dat komt gewoon doordat inspiratie niet leidt tot aanhoudende actie. Discipline leidt daarentegen wel tot inspiratie. Denk maar aan een moment of een succes dat heel goed voelde. Denk aan de bezieling van dat moment! Het was je discipline die tot die bezieling heeft geleid, en dat is het mooie van de vergelijking. De eerste stap bij het doorbreken van een slechte gewoonte is vaststellen welke acties je wilt ondernemen. Vervolgens maak je gebruik van je discipline-gewoonte om die acties in te plannen en uit te voeren – en laat je nergens door afleiden!

Wat is de belangrijkste goede gewoonte die je zou moeten ontwikkelen als je een bevredigende carrière wilt doorlopen?

De teamwork-gewoonte is de sleutel tot geluk en bevrediging. Iedere dag maak je deel uit van teams, in je persoonlijke relaties en met je collega’s, leveranciers, klanten en medewerkers. Teamwork lanceert je ambities en zorgt ervoor dat je versneld de prestaties en prettige omstandigheden bereikt die je verlangt. De basis van teamwork is vertrouwen, en dat begint met erop vertrouwen dat je mensen kent die capabel, slim en effectief zijn, net als jij. Herken de sterke kanten van anderen, en erken en vraag om hulp voor de zaken waar je zelf onzeker over of slecht in bent, maar ook voor zaken waarmee je gewoon best een helpende hand zou kunnen gebruiken. Als je goede teams weet te bouwen, weet je de hoogste toppen te bereiken, zowel individueel als samen met je teamleden.

Bron: Techworld