De geruchten over de gPhone zijn de laatste maanden hardnekkig geweest. Maar nu heeft ook Google zelf de telefoon ter sprake gebracht op het Google Mobile blog. “We hebben onlangs het concept bedacht van het mobiele lab, een apparaat dat innovatieve hardware van een partner combineert met software op Android, om te experimenteren met nieuwe mobiele features en mogelijkheden”, schrijft Mario Queiroz, Vice President van product management bij Google. Het apparaat wordt getest door werknemers van Google, waardoor het bedrijf snelle feedback krijgt.

Deze blogpost is ook zo te interpreteren dat er alleen software wordt getest voor Android, maar daar wil onder andere The Wall Street Journal niet van weten. Dat meldt dat het apparaat van Google ‘Nexus One’ gaat heten en dat het al begin volgend jaar direct aan de klant zal worden verkocht, zonder abonnement. Het wordt geproduceerd door HTC.

Ondertussen zijn er zelfs al foto’s opgedoken van het apparaat en de eerste commentaren zijn ook al binnen. Ian Paul van PC World betwijfelt of Google met de Nexus One hetzelfde kan doen als Apple met de iPhone. Google is volgens Paul een bedrijf dat bèta's uitbrengt, die vervolgens langzaam worden verbeterd en gepolijst. Maar die vlieger gaat niet op bij telefoons. Daarbij doe je het ineens goed, zoals Apple deed met de iPhone, of het project mislukt helemaal.

Bron: Techworld