Eerder dit jaar heeft Google al een beta uitgebracht waarmee het adresboek en de kalender kon worden gesynchroniseerd met mobiele apparaten, en nu komt daar pushmail bij. Overigens heeft Google voor de iPhone niet samengewerkt met Apple, omdat het de laatste tijd nogal overhoop ligt met dat bedrijf als het om apps gaat. De pushmail van Google op de iPhone maakt gebruik van de functionaliteit die Apple er in heeft gestopt voor Microsoft Exchange. Die functionaliteit zit in de iPhone vanaf versie 3.0.

Met deze workaround van Google is het nodig dat je een Exchange email account opzet op je iPhone of Windows Mobile apparaat, maar dan met je Gmail accountgegevens. Het nadeel daarvan is wel dat je niet tegelijkertijd een Exchange email account kunt hebben. Dus het is niet mogelijk om je persoonlijke Gmail te laten pushen naast een zakelijk Exchange account.

Toch is deze zet belangrijk voor Google nu het bedrijf met Gmail wil concurreren met Exchange van Microsoft. Op de BlackBerry en op Symbian werkt pushmail van Gmail nog niet. Dat is in feite wel nodig als Google Gmail echt bij bedrijven binnen wil loodsen. Bron: Techworld