De nieuwe HP Compaq nx6325 draait op de dual-core Turion 64 X2 of single-core Sempron van AMD en is voorzien van een multimediakaartlezer en krachtige accu.

Een docking station met een ingebouwde harde schijf van 160 GB die als nas-schijf kan fungeren, is apart verkrijgbaar. Zowel het docking station als de notebook zijn vanaf juli verkrijgbaar voor respectievelijk 399 dollar en 1049 dollar.

Met de nieuwe notebook concurreert HP met fabrikanten als Dell en Acer die hun naam in het mkb-segment inmiddels hebben gevestigd. HP kan deze lucratieve markt, die 20 procent sneller groeit dan de rest van de zakelijke markt, echter niet links laten liggen.

Vista HP verwacht bij deze expansiedrift overigens geen last te hebben van de uitgestelde introductie van Windows Vista. "De meeste bedrijven zitten helemaal niet te wachten op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft", zegt Alberto Bozzo, vice-president van HP’s Personal Systems Group. "Die belangstelling komt meestal pas bij de introductie van het eerste Service Pack." Bron: Techworld