HP heeft er bij het ontwerp van de EliteBook 2530p en 2730p rekening mee gehouden dat de harde schijf en het scherm bestand moeten zijn tegen een valpartij. Ook hoge temperaturen zouden geen probleem zijn voor de EliteBooks.

Een ander speerpunt is de mogelijkheid om zonder vervanging van hardware snel te schakelen tussen 3G-netwerken. HP maakt hiervoor gebruik van de Gobi-chipset van Qualcomm. Om over te schakelen op een ander 3G-netwerk hoeven gebruikers alleen de firmware te veranderen.

Visitekaartjes scannen

De nieuwe laptops bieden ook een ingebouwde scanner voor visitekaartjes. De software converteert de kaartjes naar tekst en schrijft de belangrijke data zoals naam, adres en telefoonnummer weg naar een bestand.

De EliteBook 2530p heeft een 12,1-inch scherm, weegt 1,45 kilogram en heeft een adviesprijs van 1499 dollar. De 2730p (foto) is uitgerust met een 13,1-inch roterend scherm waardoor de laptop is te transformeren tot een Tablet PC die met een pennetje kan worden bediend. De adviesprijs van de 2730p bedraagt 1670 dollar.

Windows Vista

Beide laptops hebben een Intel Core 2 Duo aan boord, ondersteunen tot 8 GB aan RAM en bieden Wi-Fi en Bluetooth voor draadloos netwerken en een 80 GB Solid State Drive (SSD). De laptops worden geleverd met Windows Vista met de optie om te downgraden naar Windows XP. De EliteBooks moeten begin september op de markt komen.

Bron: Techworld