Door het vele computerwerk en het gebrek aan sociale menselijke interactie, raakt een grote groep computergebruikers van de regen in de drup. Wie gevoelig is voor het ontwikkelen van depressiviteit zal er niet bij geholpen zijn als hij of zijn de hele dag (en nacht?) naar een computerscherm staart.

De oprichter van bluehackers.org, Arjen Lentz, hield ooit tijdens een grote Open Source conferentie een presentatie over hoe hij met zijn eigen depressiviteit omging. Op de vraag of zijn publiek bekend was met depressieve klachten gingen er tot zijn verassing veel handen de lucht. Deze collectieve 'coming out' is de belangrijkste drijfveer voor bluehackers.org geweest: helpen door mensen het gevoel te geven dat zij niet de enige zijn met hun probleem.

Bluehackers.org richt zich specifiek op hackers, geeks en andere computerwerkers. Depressiviteit is niet alleen gerelateerd aan computerwerk maar komt overal in de maatschappij voor. Er zijn ook meerdere zelfhulpsites voor depressieve klachten. Wat bluehackers.org uniek maakt is dat zij zich specifiek richten op de werkomgeving en cultuur van de doelgroep.

Bron: Techworld