IBM heeft gisteren aangekondigd dat het in de VS gaat samenwerken met Ubuntu om een cloud- en Linuxgebaseerde desktop te leveren. Zo’n desktop zou organisaties zeker de helft schelen aan kosten vergeleken met een desktop met Windows.

Het gaat om de IBM Client for Smart Work, die vorige maand ook al in Afrika is gelanceerd voor ontwikkelingslanden. De versie voor de VS komt volgens het persbericht van IBM precies op tijd “om bedrijven te helpen om de hogere licentiekosten, hardware upgrades en migratiekosten te vermijden die vastzitten aan een upgrade naar Windows 7.”

Vrijheid

De desktop is gebaseerd op de IBM productivity en collaboration software. Dat houdt in dat er Lotus Symphony in zit voor Officetaken, Lotus Notes of het cloud-gebaseerde Lotus Live iNotes voor e-mail en collaboratietools van LotusLive.com.

Omdat deze desktop is gebaseerd op Eclipse, Linux en open webstandaarden, integreert het makkelijk met elke third party software. Dit geeft bedrijven, zo zegt IBM, de vrijheid om technologieën te gebruiken die ze willen, de functionaliteit uit te breiden en bestaande investeringen veilig te stellen. IBM gaat er vanuit dat honderden partners deze desktop in de VS aan hun klanten gaan aanbieden.

Of de desktop ook naar Europa komt is niet bekend.

Bron: Techworld