Wel bekend is dat de nieuwe chip, die waarschijnlijk Atom N330 gaat heten, wordt geleverd als onderdeel van het D945GCLF2-moederbord. Dit nieuwe moederbord is van het type Mini-ITX en heeft één geheugensleuf voor maximaal 2 GB DDR2-geheugen, een 945GC Express-chipset en een PCI-uitbreidingssleuf.

Nieuwe generatie Atom

Onder de codenaam 'Lincroft' werkt Intel inmiddels aan de volgende generatie Atom-processors die eind 2009 haar debuut moet maken. Het bijzondere aan de 45 nanometer Lincroft is het ‘System on a Chip’ (SoC)-ontwerp. Hierdoor bevat Lincroft behalve de chip ook nog een geheugencontroller, een grafische processor en een video encoder/decoder.

Lincroft zal deel uitmaken van het platform ‘Moorestown’ dat verder nog bestaat uit de chipset ‘Langwell’ en de communicatiechip ‘Evans Peak’ voor verbindingen via Wireless LAN, WiMAX en GPS. Moorestown moet een stuk kleiner en zuiniger moet worden dan de huidige Atom-systemen waardoor de volgende generatie Atom-chips volgens Intel ook geschikt wordt voor gebruik in smartphones. De huidige Atoms zijn vooral bedoeld voor de populaire netbooks en de door Intel gepropageerde Mobile Internet Devices (MID’s).

Nieuwe Centrino

In juli van dit jaar presenteerde Intel zijn nieuwe mobiele platform Centrino 2 ('Montevina'). Halverwege 2009 moet opvolger ‘Calpella’ op de markt komen met de mobiele Nehalem-processors ‘Clarksfield’ en ‘Auburndale’. De processors bieden respectievelijk vier en twee kernen en zijn beide uitgerust met HyperThreading-technologie.

Bron: Techworld