De aangepaste Z-P230 is gebaseerd op een mini-card module en is met 8 gram drie gram lichter dan de Z-P230 die Intel in juni op de markt bracht. De SSD is beschikbaar met 4 en 8 GB aan opslagcapaciteit. Een 16 GB-versie moet in september op de markt komen.

De populariteit van de lichtgewicht notebooks zoals de Eee PC legt Intel geen windeieren. In de meeste mini-laptops duikt de Atom-processor van Intel op. Door de SSD’s kleiner en zuiniger te maken, hoopt de chipreus nog een extra graantje mee te kunnen pikken.

Centrino Atom

Minder voorspoedig gaat het met de Mobile Internet Devices die eerder dit jaar tijdens het Intel Developer Forum in Shanghai met veel tromgeroffel werden aangekondigd. Voor deze categorie positioneerde Intel de Centrino Atom-processor (codenaam Menlow). Met slechts enkele MID's in productie komt dit marktsegment echter nauwelijks van de grond.

Intel maakt nu bekend dat het de vijf maanden oude merknaam Centrino Atom alweer van de markt haalt en vervangt door 'Atom'. Atom wordt daarmee de enige merknaam voor alle 'internetapparaten'. Intel wil met deze stap waarschijnlijk ook een einde maken aan de verwarring rondom de merknaam Centrino Atom. De merknaam Centrino wordt geassocieerd met laptops, maar Atom-gebaseerde netbooks mochten weer niet het Centrino Atom-label dragen omdat deze apparaten een andere versie van de Atom gebruiken.

Bron: Techworld