Intel noemt in een blogposting als voorbeeld de Asus M51VA van Asustek Computer die draait op een 45 nanometer Penryn P8600 2,4 GHz-processor. De ingebouwde Echo Peak WiMax-module zorgt voor een 'always-on' verbinding met het breedbandige draadloze netwerk.

Breedbandig netwerk

Intel kondigde eerder al aan WiMAX in te gaan bouwen in notebooks, ultramobiele pc's en Mobile Internet Devices (MID's). WiMAX (IEEE 802.16) belooft in theorie snelheden tot maximaal 70 Mbps en een bereik van 50 kilometer. Een voordeel van WiMAX boven Wi-Fi is dat een WiMAX-systeem de Quality of Service beter kan garanderen.

Nadeel is dat WiMAX in Nederland nog maar mondjesmaat commercieel wordt toegepast. Een voorbeeldproject bevindt zich op het platteland bij het Brabantse Knegsel. Ook met de veiling van WiMAX-licenties wil het niet echt vlotten. De veiling stond oorspronkelijk gepland voor na de zomer van 2007 maar is inmiddels verschoven naar het einde van dit jaar. Daarnaast is er flinke kritiek op de voorwaarden die het ministerie van Economische Zaken stelt.

Centrino 2

Intels nieuwe mobiele platform Centrino 2 stond oorspronkelijk voor deze maand op de planning. Door problemen met de chipset en de gebruikte antenne is de lancering echter verschoven naar augustus.

Volgens het Taiwanese Digitimes zou Intel overigens plannen hebben om zijn nieuwe Solid State Disks te bundelen met Centrino 2. Digitimes zou dit hebben vernomen van ‘bronnen bij pc-bouwers’. Het gerucht is echter nooit officieel bevestigd door Intel.

Bron: Techworld