Deze, en andere, visionaire projecten werden eerder deze week door Intel-onderzoekers van over de hele wereld toegelicht op de jaarlijkse 'Research at Intel'-dag van het bedrijf.

Eén van de Intel-teams werkt momenteel bijvoorbeeld aan een chip van tien millimeter waarop alle componenten van een draadloos lan-systeem met meerdere antennes zijn verwerkt.

Ook demonstreerden de onderzoekers een draagbare sensor die diverse variabelen in de omgeving kan meten, zoals spraak en bewegingen. Het doosje, ter grootte van een spel kaarten, bevat zeven sensoren en communiceert via Bluetooth.

Meest in het oogspringende technologie die momenteel door Intel wordt onderzocht, is een nieuwe manier om voip te beveiligen met behulp van virtualisatie.

Onderzoekers zijn er in geslaagd voip op een computer te isoleren door een systeem in verschillende domeinen te verdelen, met elk zijn eigen virtuele machine.

Een computer zou hierdoor het ene domein kunnen gebruiken voor bepaalde desktopapplicaties en een andere voor belangrijke componenten, zoals de communicatiestacks voor voip.

Een apart domein moet de communicatie tussen de andere domeinen faciliteren. Volgens Intel kan kwaadaardige code hierdoor nooit overspringen naar een ander domein, waardoor de risico's van bijvoorbeeld een virus beperkt blijven. Bron: Techworld