Rond de iPad is een controverse gaande. Er zijn mensen die het apparaat de hemel in prijzen, terwijl een andere groep duidelijk laat merken dat het apparaat geen enkel nut heeft. Toen MyType 20.000 mensen ondervroeg over de iPad, sprongen deze twee tegengestelde groepen mensen duidelijk naar voren. Al ging het slechts om 14% van de ondervraagden.

Uit het onderzoek bleek dat iPad-bezitters voornamelijk bestonden uit welvarende en hoog opgeleide personen, die waarde hechten aan macht en prestaties. Aan eigenschappen als onzelfzuchtigheid en vriendelijkheid werd door deze groep een stuk minder waarde gehecht.

De groep die de iPad maar een nutteloos apparaat vond, kreeg het stempel ‘vrije geeks’. Die groep bestond voornamelijk uit mensen die conformisme schuwen en zelf hun eigen richting willen bepalen. Opvallend was dat Linux populair is binnen deze groep.

Wij zijn blij met dit soort onderzoeken, het levert altijd goede vooroordelen op. De iPad is een echt life-style apparaat. Maar de bezitter is gewaarschuwd, die weet nu waar die life-style voor staat. Ook degene die het nut van het apparaat niet inziet is gewaarschuwd. Ook die weet nu hoe we over hem of haar denken.

Bron: Techworld