Farm Commander heeft het uiterlijk van een Norton Commander of Total Commander. Maar waar die programma’s in twee schermdelen, links en rechts, de bestanden en mappen van twee plekken op de eigen computer of het netwerk tonen, doet Farm Commander dit met alle servers in de Active Directory. Zo is het mogelijk een bestand in één beweging van de eigen pc naar een hele reeks servers te uploaden, maar ook om een belangrijk bestand van alle servers juist in één beweging te backuppen op de eigen pc.

Vensterdelen

Farm Commander ondersteunt Citrix XenApp Servers, XenApp Applications en servers in een Microsoft Active Directory. Servers kunnen handmatig worden geselecteerd maar ook via de zoekfunctie worden gevonden binnen deze listings.

De belangrijkste functies van Farm Commander zijn het het pingen en zien van de uptime van servers, het kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden van en naar servers en selecties van servers en het op afstand uitvoeren van commando’s op de geselecteerde servers. Selecteer in het linker vensterdeel de bestanden en selecteer in het rechter vensterdeel de servers. Daarna kunnen via de functietoetsen de bestandshandelingen razendsnel worden uitgevoerd. F5 is Copy from Server, F6 is Execute terwijl F7 een RDP-sessie start.

Te krachtig

Misschien wel te krachtig, dat geldt voor Farm Commander. Het programma maakt het mogelijk bestandshandelingen op meerdere servers tegelijk uit te voeren. Dat kan heel handig zijn, maar bij onkundig gebruik kan het ook heel verkeerd uitpakken. Om schadeclaims te voorkomen, presenteert de maker van het programma bij het eerste opstarten een waarschuwingsscherm met de aanbeveling het programma alleen te gebruiken wanneer u minimaal MCSE of Citrix CCA bent. En oja, de maker is op geen enkele manier verantwoordelijk voor welke schade die zijn programma aanricht dan ook. Net als wij trouwens. Bron: Techworld