Een kenmerk van programmeurs, en beeldschermwerkers in het algemeen, is dat ze veel tijd achter toetsenbord en beeldscherm doorbrengen. Dat betekent dat ook dat ze veel tijd doorbrengen op hun achterste. En dat laatste moet je nou net niet te lang achter elkaar doen.

Dat men zich in de blogosphere druk maakt om zaken waar je zelf niet zo gauw aan zou denken, dat wisten we al. Maar dat een programmeur de moeite neemt om zijn collegea op de hoogte te brengen van een dit loerende gevaar dat van achteren opduikt, dat zien we niet vaak. Klein verwijst naar een iets explicieter verhaal dat ooit op Kuro5hin is verschenen. Wij kunnen niet wachten tot de rest van de bloggers deze hype overneemt.

Gelukkig zijn aambeien ook te voorkomen: veel vezeltjes eten en veel drinken. Dan kan je gerust op je achterste blijven zitten. In de comments van de blog worden ook andere tips gegeven. Natuurlijk heb je een goede bureaustoel nodig. Daarnaast wordt een bepaald ritueel met pindakaas voorgesteld als een mogelijke oplossing. Aan het probleem van aambeien kan je dus zelf wat doen, mits je goed op de hoogte bent van de gevaren. Met die regular expressions in Cobol komt het dan ook wel goed.

Bron: Techworld