Daarmee is het consortium eerder dan Google, maar het belangrijkste doel is met deze versie nog niet gehaald.

De eerste release van het LiMO Platform werd in februari al getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Net als toen aangekondigd worden in ieder geval achttien toestellen uitgerust met het platform, dat bestaat uit een besturingsysteem, middleware en een applicatielaag. Onder de mobieltjes zitten toestellen van Panasonic, NEC en Samsung. Verschillende, zoals de Razr en Motorokr van Motorola, zijn al verkrijgbaar.

Later dit jaar hoopt de groep een SDK, gebaseerd op Eclipse, uit te brengen.

Een van de doelen van het besturingsysteem is een platform creëren waardoor applicaties overdraagbaar zijn tussen verschillende toestellen. In versie 1 is daarvan alleen nog geen sprake. Tegenover CNet zegt marketingdirecteur Andrew Shikiar van LiMo dat die functie wordt verwacht in LiMo platform 2, die begin 2009 moet uitkomen.

Verschillende partijen zijn bezig met het ontwikkelen van een open source platform voor mobieltjes, als tegenhanger van Windows Mobile (Microsoft), Symbian (Nokia) en BlackBerry (Research in Motion). De grootste, en bekendere, concurrent van LiMo is Google, die zijn Android-platform later dit jaar hoopt te lanceren. Bron: Techworld