Met FixWin heb je het echt zo gedaan. Dit gratis hulpstukje heeft maar net iets meer dan 500K aan ruimte nodig, draait zonder dat het geïnstalleerd hoeft te worden en repareert 50 verschillende foutjes van Windows, waarvoor je normaal gesproken de Regestry in zou moeten duiken. De fouten zijn onderverdeeld in vijf categorieën, waaronder Windows Explorer, Internet & Connectivity en System Tools.

Elk probleem wordt gepresenteerd met een korte maar duidelijke omschrijving. Bijvoorbeeld: “CD drive or DVD drive is missing or is not recognized by Windows or other programs.” Dat hebben we vaker gezien. Om het probleem op te lossen hoef je alleen maar op de fix-button te klikken.

Zo simpel is het. En voordat je begint, kan FixWin ook je machines voor je scannen op gecorrumpeerde system files (en ze repareren). Verder geeft het je de mogelijkheid om een System Restore point aan te maken, voordat je veranderingen aanbrengt.

Natuurlijk lost FixWin niet al je problemen op. Maar als het er maar één voor je kan corrigeren, dan is het een download al meer dan waard.

Bron: Techworld