Het programma is bedoeld om partners samen te brengen “om de ultieme virtual computing experience te leveren via een gezamenlijke 'Optimized Desktop'-oplossing”, staat in het persbericht. Citrix en Microsoft gaan dus samen de strijd aan met marktleider VMware en nieuwkomers als Red Hat op het gebied van desktopvirtualisatie.

Verwacht wordt dat desktopvirtualisatie de komende tijd flink zal groeien. Van de twee bedrijven heeft Citrix de meest volwassen oplossing voor VDI. Maar klanten zullen Windows 7 op de desktop willen hebben en misschien Hyper-V willen inzetten, dus een samenwerking ligt in feite voor de hand. Door de technieken van beide bedrijven goed op elkaar af te stemmen kan er zeker voordeel worden behaald.

De leden van de alliantie krijgen toegang tot gezamenlijke evenementen van Citrix en Microsoft, roadshows en allerlei programma's. Bovendien krijgen ze trainingen en certificeringen. Het programma heeft proefgedraaid in Duitsland en zal nu worden uitgebreid naar andere Europese landen, waaronder de Benelux. Bron: Techworld