Intune is een nieuwe verzameling diensten van Microsoft waarmee de softwarereus zich richt op bedrijven met tussen de 25 en 500 desktop pc’s met Windows 7. Voor wie nog geen Windows 7 heeft, zit er bij een abonnement een volledige upgrade naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Brandon Leblanc stelt op het Windowsblog dat het upgraden naar Windows 7 je desktopomgeving standaardiseert, waardoor er een beter beheersbare omgeving ontstaat. Hij zegt verder dat veel bedrijven de middelen en het budget niet hebben om een desktop management infrastructuur op te zetten. Voor die bedrijven zou deze clouddienst een uitkomst zijn.

Met Intune kunnen beheerders desktops beheren, updaten en beveiligen, waar ze ook zijn. Er moet dan wel een client op elke pc worden geïnstalleerd, en die pc moet een professional versie draaien van Windows. De beta van de dienst is nu ter beschikking gesteld aan 1000 klanten en partners van Microsoft. Waarschijnlijk komt Intune aan het eind van dit jaar beschikbaar in Nederland.

Bron: Techworld