We zullen je maar direct gerust stellen, deze telefoons hoef je niet in je netwerk te verwachten, tenzij je vakantiewerkers moet faciliteren. De telefoons zijn vooral gericht op hippe tieners en jongeren van ten hoogste 22 jaar. Ze moeten veel aan het twitteren zijn en hebben een oceaan aan vrienden op Facebook. Nederland zal worden overgeslagen als de telefoons volgende maand naar Europa komen.

De interface is in ieder geval wel interessant, zoals je kunt zien in de video. Die is helemaal touchscreen, maar doet toch niet aan als namaak van de iPhone. De interface bestaat uit twee onderdelen. Het eerste kan het best worden beschreven als een compilatie van foto’s van vrienden. En het tweede onderdeel is een punt waar je alles in kunt droppen dat je wilt delen en iedereen waarmee je het wilt delen. Heel handig, en daar wil je ongetwijfeld op het schoolplein mee worden gezien.

En dan zijn er nog de camera’s. In de One zit een 5 megapixelcamera, en in de Two een voor 8 megapixel foto’s. Die foto’s kunnen direct worden geïntegreerd in Facebook, Twitter en MySpace. Als de telefoons in Nederland worden geïntroduceerd moet daar natuurlijk ook Hyves aan worden toegevoegd, anders heeft het hier geen zin.

Jammer dat je helemaal geen extra software kunt installeren, iets wat tieners toch graag doen als ze na een paar dagen uitgekeken raken op de functionaliteit. Er is geen app store en ook geen development kit. Verder is de opslag beperkt tot 8GB, wat er toch zo doorheen gedraaid is met foto's, video's en muziek. Tot slot ontbreekt Instant Messaging op de telefoon. En dat is toch vreemd, aangezien tieners toch niets liever doen…

Bron: Techworld