De vuilnisbak van de techgeschiedenis zit vol met producten en concepten die gewoon niet aansloegen: Foleo, Pippin, Origami, Newton. En nu kunnen we daar de Kin aan toevoegen, de telefoon die Microsoft nog maar twee maanden geleden heeft gelanceerd. Gizmodo meldt in ieder geval dat Microsoft niet verder gaat met het project.

Voor de mensen die niet eens hadden opgemerkt dat Microsoft iets als een Kin had: Kin is de bijna-maar-niet-helemaal-smartphone die was gericht op een jong publiek en andere mensen die heel erg met sociale netwerken bezig zijn. In theorie is dat best een goed idee, al is het niet wereldschokkend. Maar Business Insider heeft opgevangen dat Microsoft er maar 500 van verkocht heeft.

Je leest het goed, vijfhonderd verkochte toestellen. Het is moeilijk te zeggen of dat getal juist is, want Microsoft wil natuurlijk geen precieze cijfers geven. Maar we kunnen rustig aannemen dat, zelfs als dat getal van 500 overdreven is, de Kin niet echt over de toonbank is gevlogen.

Volgens Gizmodo zegt Microsoft dat het Kin ontwikkelteam wordt toegevoegd aan het Windows Phone team. Vanuit een praktisch standpunt is dit een slimme zet. In de oorlog om de mobiele telefoons ligt Microsoft nogal achter op Apple en Google, dus kunnen ze hun inspanningen maar beter in één mobiel besturingssysteem steken. Maar als je wat verder kijkt, dan suggereert deze mislukking dat de Microsoft smartphonedivisie eigenlijk geen idee heeft van wat ze willen.

Bron: Techworld