Volgens George van Jaarsveld, License Complience Manager van Microsoft Nederland, is het klinkklare onzin dat Microsoft de privacy zou schenden. “We kijken alleen maar of de Windows 7 licentie legaal is”. Het is volgens Microsoft Nederland uiteindelijk juist goed voor de eerlijke consument dat illegale cracks en dergelijke worden tegengegaan. “En met de snelle technologische ontwikkelingen waar we nu mee te maken hebben, is het noodzaak dat we niet alleen de cracks die vandaag op internet rondzwerven in de kiem smoren, maar ook die van morgen.”

Misbruiker irriteren

“Als een eerlijke consument een Windows 7 licentie koopt en er vervolgens achter komt dat die illegaal is, zal hij teruggaan naar de verkoper en zijn beklag doen. Om er vervolgens uiteraard niet meer terug te komen. Zo worden illegale kopieën tegengegaan en aangepakt bij de bron.” Slachtoffers van illegale software kunnen via email een melding maken, waarop Microsoft contact opneemt met de klant.

“We hebben een stabiel OS en willen dat intellectuele eigendom natuurlijk beschermen. Wij denken dat op deze manier goed te kunnen doen. En dat deze regelmatige controle de misbruiker irriteert, daar zit ik absoluut niet mee!”, aldus van Van Jaarsveld.

Bron: Techworld