Het programma logview4net is een open source log monitor voor Windows die heel wat bronnen ondersteunt. Je kunt zelf zoveel 'listeners' toevoegen als je nodig hebt en kunt configureren hoe de resultaten getoond worden in een viewer.

Elke viewer wordt geassocieerd met een verzameling acties, die op hun beurt naar wens aan te passen zijn. Mogelijke acties zijn bijvoorbeeld highlighten van een tekst of het tonen van een popup. Logview4net vereist Microsoft .NET Framework 2.0.

De listeners zijn de modules waar het monitoren gebeurt. Zo is er een UDP Listener die luistert naar UDP-verkeer op een specifieke poort, een File Listener die monitort of er lijnen aan een (log)bestand toegevoegd worden en een Folder Listener die dit op alle bestanden in een directory tegelijk doet. Verder is er een MS-SQL Listener die een melding geeft bij nieuwe rijen in een tabel van een Microsoft SQL Server Database, een Eventlog Listener die logbestanden bekijkt, een RSS and Atom Listener die RSS-feeds (bijvoorbeeld met security advisories) volgt en een StdOut/StdErr Listener die de uitvoer van een externe toepassing monitort.

Bron: Techworld