Asa Dotzler, hoofd community development bij Mozilla, is heeft de uitlatingen van Google-ceo Eric Schmidt met verbazing aangehoord. Die zei onlangs in een televisie-interview dat privacy iets is voor mensen die geheimen hebben. "Als je iets hebt gedaan waarvan je niet wil dat iemand het weet, misschien had je het dan sowieso niet moeten doen."

Google vervangen door Bing

In een blogpost wijst Dotzler gebruikers op een extensie die Google vervangt voor Bing in Firefox. "Ja, Bing heeft een beter privacybeleid dan Google", schrijft hij erbij. Het is niet bekend of de Mozilla-manager met die uitspraak zijn goedkeuring hecht aan de experimentele Bing-dienst EntityCube, die ongevraagd persoonsprofielen samenstelt op basis van online vindbare informatie.

Zoekdeal met Google

De uitspraak van Asa Dotzler is ook opmerkelijk omdat Mozilla het overgrote deel van zijn inkomsten haalt uit een zoekdeal met Google, waardoor Google de standaard zoekmachine is in Firefox. In 2011 loopt die deal af. Toen Google zijn eigen browser introduceerde is de relatie tussen Google en Microsoft aanzienlijk bekoeld.

Het marktaandeel van Bing is nog niet uitgestegen boven de 10 procent. Misschien zijn de uitspraken van Schmidt precies wat de zoekmachine van Microsoft nodig had.

Bron: Techworld