Dankzij het gratis NagMonDroid hoef je nooit meer een waarschuwing van Nagios te missen. De Android-applicatie is gratis en eenvoudig te configureren: je kunt zelf instellen hoe vaak NagMonDroid controleert of je Nagios-installatie waarschuwingen heeft. Daarna hoef je niet meer in je mailbox naar Nagios-meldingen te zoeken, maar krijg je ze in een afzonderlijke interface op je smartphone. Bij elke melding krijg je een kort overzicht en kun je meer informatie oproepen met een klik op de juiste knop.

De instellingen van NagMonDroid zijn beperkt, maar de belangrijkste zaken zijn er wel. Naast het update-interval kun je kiezen of een service die in orde is eveneens getoond wordt, en of je services waarvan je meldingen uitgeschakeld hebt ook nog te zien krijgt. Je kan zelfs instellen dat je Android-telefoon vibreert wanneer je een Nagios-waarschuwing ontvangt.

In de instellingen geef je ook de server, de Nagios-gebruikersnaam en het wachtwoord in. Je Nagios-server moet wel van op internet toegankelijk zijn voor NagMonDroid, wat niet in alle omstandigheden gewenst is. En je moet er dan uiteraard voor zorgen dat je Nagios-installatie goed beveiligd is.

Bron: Techworld