De nieuwe Latitude ATG D620 is volgens de computerfabrikant uit Texas onder meer geschikt voor gebruik door militairen, bouwvakkers en werknemers in de zwaailichtensector. Gezien de specificaties, die voldoen aan de standaarden van het Amerikaanse leger, lijkt de laptop bovendien ook ideaal voor mensen met kinderen.

Zo is de harde schijf omgeven met rubber zodat het apparaat eenvoudig een val kan overleven. Ook bij het ontwerp van het beeld is rekening gehouden met werknemers die buiten actief zijn. Het 14,1 inch lcd-scherm is anderhalf keer helderder dan gewone laptop-schermen. Nadeel daarvan is wel dat de batterij eerder leeg is.

Dell is niet het eerste bedrijf dat een laptop uitbrengt die tegen een stootje kan. HP en Panasonic gingen Dell voor. En ter gelegenheid van de Irak-oorlog ontwikkelde Itronix een nauwelijks kapot te krijgen laptop die zelfs een brand zou kunnen doorstaan.

De Latitude ATG D620 kost 2.499 dollar (1.935 euro). De nieuwe laptop is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen, maar daar zal de komende weken verandering in komen. Bron: Techworld