De dienst, genaamd Syncxo, is ontwikkeld door het Amsterdamse softwarehuis Xoffice en bedoeld voor kleinere bedrijven.

Volgens de fabrikant kunnen gebruikers met deze dienst hun mail, agenda en adresboek eenvoudig synchroniseren op een laptop, pda of mobiele telefoon.

Om Syncxo te laten werken, dient de Syncxo Outlook Connector op de pc of laptop te worden geïnstalleerd waar ook Outlook draait. Via een (draadloze) internetverbinding worden de Outlook-gegevens gesynchroniseerd met de Syncxo-servers.

Deze Synxco-servers nemen de rol van Microsoft Exchange min of meer over en stellen de gebruiker in staat zijn pda of telefoon te synchroniseren. Het mobieltje dient wel syncml-compatible te zijn.

Om dataverkeer te besparen worden bijlagen niet meegestuurd. Wel kan een gebruiker een bijlage vanaf zijn handheld of telefoon opvragen, waarna deze door de server alsnog wordt afgeleverd.

Het uitgebreidste abonnement kost net geen 12 euro. Ook is er een gratis versie beschikbaar. Hiermee kan alleen de agenda worden gesynchroniseerd.

Overigens heeft Xoffice ook een applicatie ontwikkeld voor gebruik met toestellen die niet worden ondersteund. Deze software is momenteel beschikbaar voor Palm OS, Windows Mobile en Blackberry's. Bron: Techworld