Apple is gestart met veldtests van de volgende generatie van de iPhone. Deze zou beschikken over WiFi-N en een FM-ontvanger en -zender.

De veldtests van de komende iPhone zijn al begonnen. Dat bleek afgelopen weken uit bezoekstatistieken van iPhone-applicaties rond Cupertino in Silicon Valley, waar Apples hoofdkwartier staat.

Treintijden

App-ontwikkelaar Pandav meldt aan MacRumors dat zijn applicatie iBART voor het checken van treintijden rond San Francisco in november is bezocht door een apparaat dat wordt aangeduid met 'iPhone 3.1'. Die term past niet bij de huidige iPhones. De iPhone 3GS heet bijvoorbeeld 'iPhone 2.1'.

Verwijzingen naar 'iPhone 3.1' werden in augustus ook al ontdekt in de iPhone-firmware. Nu wordt de aanstaande iPhone ook in de praktijk getest, aldus MacRumors. Ook de iPhone 3GS werd op een vergelijkbare manier acht maanden voor zijn lancering al gesignaleerd.

WiFi-N, FM en 4G

De site 9to5Mac meldde eerder dit jaar dat Apple werkte aan een iPhone met een Broadcom BCM4329-chip. Dat betekent dat hij gebruik kan maken met WiFi N-netwerken. Ook heeft hij een FM-ontvanger en -zender aan boord. Tegelijkertijd zou hij energiezuiniger zijn dan zijn voorgangers.

Andere berichten stellen dat de nieuwe iPhone gebruik zal kunnen maken van 4G, de vierde generatie mobiele telefoonnetwerken (LTE).

Bron: Techworld