“Apache SpamAssassin is het leidende open source email spam filtering softwarepakket dat wordt gebruikt door nationale, regionale en lokale ISP’s, email service providers, Fortune Global 500 bedrijven, kleine en grote zaken, alle soorten opleidingen, regeringen en consumenten”, schrijft een trotse Daryl C. W. O'Shea, de voorzitter van het Apache SpamAssassin Project Management Committe, in de aankondiging.

De belangrijkste verandering in de nieuwe versie zit in de manier waarop de regels worden geüpdatet. Vanaf deze versie zijn die regels gescheiden van het pakket. Ze worden niet meer gedistribueerd met dat pakket, maar geïnstalleerd met sa-updatae. Bij voorkeur gebeurt dat automatisch over het netwerk, maar gebruikers kunnen het ook zelf doen door een tar-archief te downloaden en te installeren.

Deze methode was optioneel in 3.2.x, maar voldeed blijkbaar zo goed dat het nu default is ingesteld. Een andere opmerkelijke verandering is de verbeterde ondersteuning voor IPv6. Ook worden nu Distributed Checksum Clearinghouses ondersteund. Meer details zijn te vinden in de release notes.

Bron: Techworld