De derde alpha van Lucid Lynx, ofwel Ubuntu 10.04, is vorige week beschikbaar gekomen voor tests. Bij Linux was het tot nu toe nog een pijnpunt dat de iPod Touch en de iPhone niet werden ondersteund. Daar heb je nog altijd een ander besturingssysteem voor nodig.

Nu blijkt uit verhalen van testers dat de iPhone op Lucid Lynx zomaar out-of-the-box werkt. Robin Nixon meldt op het Ubuntu forum dat hij de nieuwe versie had geïnstalleerd. Tijdens het draaien van deze versie laadde hij zijn iPhone op, en wat bleek?! Hij kon ineens bij al zijn muziek, playlists, applicaties, gewoon via Nautilus. Zelfs RhytmBox werkte met zijn Apple apparaat. Het mooie was daarbij dat het om een helemaal legale en niet gejailbreakte iPhone ging.

Op Web Upd8 bleek vervolgens dat er nog meer mensen waren die dit verschijnsel waarnamen. Ook de iPhone van snyd23 bleek met Lucid Lynx te werken. rkv voorzag Web Upd8 zelfs van screenshots.

Nu dit bekend is geworden moet alleen Apple nog reageren. En zoals Thom Holwerda van OS News al zegt, is het zeer waarschijnlijk dat de fabrikant van de iPhone heel kinderachtig door zal gaat met het uitbrengen van nieuwe updates, alleen maar om dit soort functionaliteit te breken. Maar hopelijk zal de open source gemeenschap de aansluiting weten te behouden.

Bron: Techworld