De computerfabrikant heeft tot nu toe slechts 10 procent van de reeds bestelde XPS-notebooks kunnen uitleveren. De nieuwe M1330, volgens Dell ’s werelds dunste 13,3 inch notebook, werd eind juni geïntroduceerd.

Volgens Alex Gruzen, vicepresident bij Dell, wordt de vertraging veroorzaakt door het verven van de notebooks. “De afwerking van de XPS M1330 is vergelijkbaar met een met de hand aangebrachte verflaag op een auto”, aldus Gruzen in een posting eerder deze maand op het Direct2Dell-blog.

“Maar dan wel met een extra complicerende factor. Naar een auto kijk je doorgaans vanaf enkele meters afstand. Bij een notebook is dit veel dichterbij. Dit vereist dus een ander niveau van aandacht voor details.”

Naast zwart was de M1330 ook verkrijgbaar in het rood en wit. Deze laatste twee kleuren vereisen meerdere lagen verf om tot een mooi resultaat te komen. Dit blijkt in de praktijk zo lastig te realiseren, dat Dell besloten heeft de kleur wit niet meer als optie aan te bieden.

Afgezien van de problemen met het op kleur brengen van de notebooks, heeft de fabrikant ook problemen met backlit led-schermen. Deze optie blijkt erg in trek bij kopers, maar door het beperkte aanbod van deze technologie, loopt Dell tegen vertragingen op.

Volgens de Nederlandse website van Dell duurt het minimaal vijf weken plus de normale levertijd om de M1330 te kunnen leveren. Bron: Techworld