De vraag naar ICT-professionals is groot. Steeds meer ICT'ers denken hierdoor aan het freelance werken, maar dan vallen er een aantal zekerheden weg. ComPro ICT heeft hiervoor naar eigen zeggen de oplossing: de zekerheid van een vaste baan met de voordelen van het freelance werken. ComPro ICT denkt deze 'spagaat' nu te kunnen oplossen met een concept waarbij de IT'er een vaste baan combineert met de vrijheid van het freelancerschap.

De ICT'er komt in vaste dienst bij ComPro ICT en krijgt een vast gegarandeerd salaris. ComPro ICT verzorgt de administratieve zaken. De secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen veelal naar eigen inzicht worden ingevuld. Iedere maand ontvangt de medewerker een bonus ter grootte van 70% van de maandelijkse omzet verminderd met het vaste salaris en gedeclareerde onkosten. Bij acquisitie van een nieuwe opdracht voor zichzelf of een collega, ontvangt de medewerker een extra bonus van 5%. De medewerker krijgt een premie bij het aanbrengen van een nieuwe collega of een nieuwe opdrachtgever. De marktwaarde, initiatieven en productiviteit bepalen dus in grote mate het salaris van de medewerker.

ComPro ICT is vorig jaar augustus opgezet door Bob en Petra Löwensteijn. Bob is ruim 12 jaar werkzaam in de ICT, waarvan meer dan 6 jaar als zelfstandig ICT-er. Vooral in de tijd als zelfstandige kwam Bob erachter dat veel collega’s meer vrijheid willen in hun werk en meer balans zoeken tussen werk en privé. Dit heeft tot het idee geleid om ComPro ICT te starten. ComPro ICT detacheert ervaren ICT-professionals met onder andere de expertise: Microsoft, Vmware, Softricity, Citrix, JAVA/.NET, Oracle, SAP, Software testen en Projectleiding.

Bron: Techworld