De Sun Connector for SharePoint Server is een commerciële extensie die van OpenOffice.org of StarOffice een SharePoint-client maakt. Gebruikers kunnen dus documenten in- en uitchecken op de SharePoint Server, documenten zoeken, aanpassen, enzovoort, en dit allemaal vanuit het open source kantoorpakket. De Sun Connector breidt ook de server front-end uit, zodat die documenten met OpenOffice.org kan laden, net zoals SharePoint dat nu al met Office 2003 kan. De extensie geeft de SharePoint Server bovendien de mogelijkheid om te zoeken in ODF-documenten.

Versie 1.1 van de extensie ondersteunt nu ook Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007), naast de eerder al ondersteunde Windows SharePoint Services 2003 (WSS 3.0). Op de clients vereist de Sun Connector Windows 2000 (SP2 of hoger), XP, 2003 of Vista, evenals OpenOffice.org 3.1 of hoger, StarOffice 9.1 of hoger of StarSuite 9.1 of hoger. Bovendien moet er op de client Java 1.5 Update 6 of hoger staan. Er zijn nog een aantal minpunten aan de Sun Connector for SharePoint Server 1.1: zo moet bij een gedeelde installatie elke gebruiker de licentie accepteren, en zijn de gebruikersnamen en wachtwoorden nog altijd geregistreerd na een herinstallatie. En wanneer een document met een OLE-object opgeslagen wordt, kan het gebeuren dat het in alleen-lezen modus terechtkomt.

Sun verkoopt de extensie voor 19,95 dollar voor OpenOffice.org-gebruikers en geeft ze gratis weg voor gebruik in StarOffice en StarSuite. Support is inbegrepen in de Sun Software Service Plans voor OpenOffice.org, respectievelijk StarOffice en StarSuite, die afzonderlijk aangekocht moeten worden. Er is ook een gratis Sun Connector for Alfresco CMS voor wie aan de serverkant het open source SharePoint-alternatief Alfresco heeft. Bron: Techworld