Op de website van Oracle staat op het moment van schrijven van dit artikel nog steeds : ‘Get it now. FREE’. Maar klik je door, dan blijk je ineens 90 dollar te moeten betalen. Nog verderop is dat veranderd in 65 euro. Bovendien moet je minstens 100 licenties aanschaffen, wat dus neerkomt op 6500 euro. Particulieren en het kleinbedrijf worden hierdoor keurig buiten spel gezet.

De plugin maakt het voor gebruikers van Microsoft Office mogelijk om ODF 1.2 documenten te lezen, te bewerken en op te slaan. Microsoft heeft in SP 2 van Office 2007 ook de mogelijkheid ingebouwd om met ODF om te gaan, maar die functionaliteit is blijven steken bij ODF 1.1. Bovendien is de plugin ook goed voor Office 2003, XP en 2000.

De plugin van Sun is nooit open source geweest, dus Oracle komt hiermee niet terug op beloften die het daarover heeft gemaakt, zo heeft het bedrijf verklaard tegenover The H, dat deze verandering heeft opgemerkt. Toch blijft het erg veel geld voor een plugin, die bijna even duur is als de Home editie van Microsoft Office.

Bron: Techworld