Remote Desktop Connection 7 (RDC 7) staat op de planning voor het laatste kwartaal van dit jaar, en is de nieuwste versie van de client versie van Remote Desktop Services. Remote Desktop Services is de omgedoopte vorm van het welbekende Terminal Services voor de Windows 7/2008 R2 besturingssystemen.

De nieuwe cliëntversie moet het vooral hebben van verbeterde overdracht van de meer audio-visuele componenten. Zo wordt content voor Media Player naar de locale client verwezen voor decodering, waardoor het nu wel mogelijk is om media zonder vertraging af te spelen op een Remote Destkop. Hetzelfde kan met versie 7 met opnameapparatuur die op het systeem staat. Ook is de ondersteuning voor meerdere monitoren tegelijk sterk verbeterd.

Niet alleen beheerders krijgen te maken met een overgang. Ook voor ontwikkelaars brengt Microsoft tools uit om een eventuele overgang te versoepelen. Daartoe is vorige week de bèta verschenen van Platform Update for Windows Vista. Dat is een set van runtime libraries die het eenvoudiger moeten maken om applicaties geschikt te krijgen voor zowel Windows Vista als Windows 7. Bron: Techworld