Bing is de zoekmachine van Microsoft. De machine is nog niet zo bekend, maar is wel aan een opmars bezig. Bing biedt wereldwijd niet overal dezelfde functionaliteit. In Nederland heeft Bing weinig meer om het lijf dan wat een jaar geleden nog Windows Live Search heette. In de Verenigde Staten heeft men al wel ‘de nieuwe Bing’, met mooie functies als Visual Search. En Visual Search is nou net een hele leuke manier om cmdlets te vinden.

Brutaal doorklikken

Bing Visual Search is een hele handige manier om cmdlets te vinden. De eerste keer zul je mogelijk Microsoft Silverlight moeten installeren en de zoekmachine zal melden dat Visual Search hier nog niet beschikbaar is. Wie dan echter toch doorklikt, komt toch in deze nieuwe Microsoft zoekfunctie terecht. Geef als zoekopdracht 'cmdlets' en klik op Visual Search.

Filteren

Omdat er niet zo heel veel visual is aan cmdlets, worden alle cmdlets en categorieën met effen gekleurde plaatjes getoond. Dat heeft voor de functionaliteit echter geen gevolgen. Aan de linkerkant kan direct op subcategorie worden gezocht, zoals op Debugging of Performance Counters. Maar ook aan de bovenzijde van de pagina zijn onderverdelingen te vinden, de Top 12, de WMI Cmdlets, maar je kunt ook alleen cmdlets voor Debugging laten tonen.

Je kunt de zoekcriteria binnen de categorieën weer verder verfijnen. Met een simpel zweven van de muis boven één van de grijze vlakken aan de linkerkant, kun je alle daarbinnen verzamelde kenmerken of tags van de cmdlets laten tonen, om vervolgens een selectie te maken. En natuurlijk kan gewoon binnen de zoekresultaten geklikt worden om telkens andere selecties te maken. Als je uiteindelijk een cmdlet hebt geselecteerd, dan laat Bing Visual Search een beschrijving van de cmdlet, details over de syntax en vaak koppelingen naar een of meer relevante artikelen op Technet of een ander deel van het internet zien, waar nadere informatie over de cmdlet is te vinden.

Grasduinen

Door op deze manier met de categorieën te spelen, worden telkens andere selecties gemaakt binnen de grote groep van cmdlets die Bing heeft gevonden. De manier waarop doet sterk denken aan draaitabellen in Excel en eigenlijk is dat ook wat er hier gebeurt. Net als bij die draaitabellen is Visual Search een efficiënte manier om te vinden wat je zoekt of om eens heerlijk te grasduinen door de resultaten en dingen te vinden die je goed kunt gebruiken, maar waarvan je niet eens wist dat je ze zocht.

Bron: Techworld