De netwerkchipfabrikant heeft de overname van de Bluetooth-afdeling van RF Micro Devices en Airgo Networks (wlan) zondag bekendgemaakt.

Qualcomm fabriceert al chipsets voor handsetmakers. Het bedrijf wil de draadloze aangekochte technologieën integreren met zijn eigen chipsets. Dit betekent dat handsetmakers eenvoudiger producten kunnen ontwikkelen met ingebouwde mogelijkheden voor wifi en Bluetooth.

Door de overname gaat Qualcomm meer concurreren met andere fabrikanten van draadloze netwerkchips, waaronder Intel en Broadcom.

Laatstgenoemde, een van 's werelds grootste producenten van netwerkchips, maakte vorige week nog bekend netwerksoftwaremaker LVL7 Systems over te nemen voor 62 miljoen dollar.

Door de overname is Broadcom in staat een compleet pakket van hardware en software aan de netwerkfabrikanten aan te bieden. Deze fabrikanten zouden zodoende in staat moeten worden gesteld om nieuwe producten sneller op de markt te brengen en nieuwe technologieën te gaan gebruiken. Bron: Techworld