De modus is een toevoeging aan het nieuwe besturingssysteem waarmee Redmond de compatibiliteitsperikelen van Vista wil doen vergeten. Samengevat gaat het om een seamless Virtual PC instance van XP SP3 die bovenop Windows 7 draait. Het is een soort handgreep voor kleine bedrijven, zodat ze makkelijker naar Windows 7 kunnen migreren.

Functies

Ten opzichte van de Bèta heeft Microsoft nog het een en ander toegevoegd, en vermoedelijk zal het tot de launch van Windows 7 zelf qua functies hierbij blijven. Zo is het nu mogelijk om ook applicaties die in XP Mode draaien met jump lists aan te roepen. Usb-apparaten kunnen met de RC ook seamless worden aangeroepen in XP Mode, dus zonder dat je XP schermvullend moet maken.

Ook hoef je niet meer de schijven gedwongen gedeeld te hebben tussen Win7 en XP Mode, en krijg je meer flexibiliteit in het kiezen waar bestanden van verschillende XP Mode-applicaties worden weggeschreven.

Uiteindelijk moet XP Mode tegelijkertijd beschikbaar komen met Windows 7, als gratis download voor de smaken Professional, Enterprise en Ultimate van het besturingssysteem. De RC is compatibel met de RC- en RTM-builds van die Win7-versies.

Bron: Techworld