Het ziet ernaar uit dat Firefox 3.6 binnenkort uit gaat verschijnen. Release candidate 1 van Namoroka is gisteren uitgebracht en is nu te downloaden voor windows, Mac OS X en Linux. Gebruikers die de beta al aan het testen zijn krijgen een automatische update.

Sinds die beta zijn er 70 bugs gerepareerd. Alles zou nu goed moeten werken, aldus een post op de Mozilla Wiki. In de aankondiging stellen de ontwikkelaars dat ze deze RC beschouwen als stabiel en veilig voor dagelijks gebruik. Maar natuurlijk blijft het een RC, dus gebruikers wordt gevraagd om feedback en bugreports.

Eigenlijk zou 3.6 al in november uitkomen. Maar de eerste beta liep al anderhalve maand achter op het oorspronkelijke schema. Daarna bleken er 4 beta's nodig te zijn in plaats van twee.

Ondertussen is Mozilla bezig met nog twee andere versies van Firefox, dat blijkt uit de roadmap. Firefox 3.7 zou al in dit eerste kwartaal van 2010 uit moeten komen. Dat is de laatste in de 3.x serie. Aan het eind van het jaar komt dan Firefox 4.0. In de loop van die twee versies moet de hele look & feel van Firefox op de schop worden genomen. Daarbij gaat het er vooral om Firefox goed te integreren in Windows 7. Bron: Techworld