“Klanten willen dat IP-telefonie van Cisco probleemloos integreert met de software van Microsoft. Als de producten van beide bedrijven niet met elkaar communiceren, raken ze klanten kwijt.” Dawson reageert hiermee op de recente webcastdiscussie tussen Steve Ballmer, ceo van Microsoft, en John Chambers, ceo en president van Cisco.

In die discussie onderstreepte Microsoft en Cisco in de toekomst onder meer nauwer te gaan samenwerken op het gebied van it-architectuur, beveiliging, entertainment, draadloos en mobiel, MKB en unified communications. Dawson is sceptisch over de aangekondigde intensievere samenwerking. Volgens hem is het tot dusver niet meer dan een loos statement. “De twee bedrijven zullen elkaar op technologisch gebied hevig blijven beconcurreren en streven naar een wereld waarin de ander overbodig wordt”, zegt hij.

Hoewel Microsoft en Cisco hun uiterste best deden om gedurende de webcastdiscussie harmonie en vrede uit te stralen, had Dawson het idee dat de twee topmannen elkaar tijdens het interview bestreden als kemphanen. “Samen met anderen hebben wij al voorspeld dat er een oorlog op komst is tussen Microsoft en Cisco, vooral op het gebied van unified communications. Cisco’s aankoop van WebEx liet al goed zien dat de twee bedrijven eigenlijk op voet van oorlog met elkaar leven. Hopelijk zal interoperabiliteit in de toekomst desondanks een stapje dichterbij komen”, zegt vice-president Dawson.

Bron: Techworld