Dit komt volgens Eric Lagier, bij Skype verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mobiele software, doordat telecombedrijven nog altijd afrekenen per megabyte dataverkeer.

"We willen niet in een situatie komen waarbij we zeggen dat Skype gratis is en de gebruiker aan het eind van de maand een hoge rekening krijgt", zegt Lagier tegenover persbureau Reuters.

The Register trekt de verklaring van Skype echter in twijfel en wijst erop dat het protocol dat Skype gebruikt nooit bedoeld is om op mobiele telefoons te werken.

Zo heeft het bedrijf al de nodige problemen gehad om Skype geschikt te maken voor Symbian-telefoons. Eerder al gaf Skype-directeur Niklas Zennstrom toe dat er meer technische obstakels opdoken dan verwacht.

Skype heeft wel een versie die geschikt is voor gebruik met Pocket PC. Ook is er sinds december vorig jaar een Skype-versie die werkt met Windows Mobile. Deze is ook geschikt om via een wifi-verbinding te bellen.

Lagier beloofde in oktober nog dat er voor het eind van 2006 ook een client voor Symbian-telefoons zou verschijnen. Bron: Techworld