Wie achter de computer zit te patiencen valt al snel door de mand. Echte spelletjes speel je met overtuiging en je zorgt ervoor dat het lijkt alsof je echt aan het werk bent. Voor het geval de baas binnenkomt.

Als warming up kun je elkaars mobiele telefoon verstoppen. Nee, niet in de la, maar op een meer uitdagende plek. Bijvoorbeeld achter het systeemplafond. En met een stukje plakband en wat creativiteit ontstaan ongekende verstopmogelijkheden. De eigenaar van de mobiele telefoon dient deze zo snel mogelijk te vinden, de snelste tijd telt. Op afgesproken tijden wordt er een SMS-je naar de telefoon gestuurd om de zoeker even in de goede richting te sturen. Mocht de baas binnenkomen dan kun je hem vertellen dat je de webstatistieken van deze week bijna gevonden hebt.

Een beetje opgewarmd gaan we over naar het tweede onderdeel. Wie houdt de helpdesk het langst aan de lijn. Verzin een geloofwaardige urgente klacht en leg de helpdesk het vuur aan de schenen. De klok begint te tellen nadat jij je probleem aan de helpdesker hebt uitgelegd en hij of zij, samen met jou, op zoek gaat naar de oplossing. De baas zal zien dat je zelfs op vrijdag aandacht hebt voor de kleinste details.

Het derde onderdeel is de finale. Ieder maakt een lijstje met een aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld Steve Balmer met haar, een chimpansee met een iPad, Steve Jobs met een Android telefoon, et cetera. De lijstjes worden tussen collega's uitgewisseld. Wie het eerst van ieder onderwerp op zijn lijstje een afbeelding uit de printer heeft gehaald heeft gewonnen. Als variant kan je ook doen wie de meeste onderwerpen binnen een bepaalde tijd heeft uitgeprint. Al die drukke werknemers achter hun PC en menig sprintje naar de printer zal een diepe indruk op de baas achterlaten.

Vergeet niet om iedere week een highscore bij te houden. Een beetje competitie op de werkvloer kan geen kwaad.

Er zijn overigens nog meer varianten vermakelijke kantoorspelletjes. Bron: Techworld