“Hierdoor wordt voorkomen dat gevoelige bedrijfsgegevens moedwillig of door nalatigheid naar buiten lekken”, stelt de ontwikkelaar van softwareoplossingen voor netwerkbeheer. Met DeviceLock 6.2 kan centraal gecontroleerd worden welke gegevenstypen eindgebruikers kunnen synchroniseren tussen Windows Mobile-apparaten en bedrijfscomputers. Ook beschermt de nieuwe versie tegen PS/2-keyloggers en bevat het diverse beheerverbeteringen, stelt Smartline

Volgens het bedrijf kan coderingsbeleid bovendien centraal gedefinieerd worden. Ook beheert de nieuwe software op afstand welke regels gevolgd moeten worden om bedrijfsgegevens op verwijderbare apparaten op te slaan. Bepaalde medewerkers of groepen kunnen bijvoorbeeld toestemming krijgen om alleen gegevens van en naar USB-flashstations te halen die met PGP-software zijn gecodeerd. Andere gebruikers mogen bijvoorbeeld alleen gegevens lezen en niet schrijven.

In de DeviceLock 6.2 zijn ook veiligheidsfuncties opgenomen zoals granulaire toegangscontrole, auditing en shadowing van Windows Mobile-apparaatcommunicatie met pc's via Microsoft ActiveSync-protocol. “Hierdoor kunnen beveiligingsbeheerders centraal en op een erg flexibele manier definiëren welke gegevenstypen specifieke eindgebruikers kunnen uitwisselen of synchroniseren tussen bedrijfscomputers en hun persoonlijke Windows Mobile-apparaten. Bovendien kan auditing en shadowing uitvoerd worden op bestanden en andere gegevens die van de pc's naar mobiele apparaten zijn gekopieerd”, stelt Smartline. DeviceLock 6.2 is beschikbaar via de distributiekanalen van SmartLine. Alle DeviceLock-gebruikers met een lopende onderhoudsperiode kunnen gratis upgraden naar DeviceLock versie 6.2.

Bron: Techworld