Een paar weken geleden is Google na rigoureus testen begonnen met het ranken van websites op snelheid. Op dit moment is deze extra factor in het ranken van websites nog klein. Slechts één procent van de search queries wordt beïnvloed door snelheid van een website en het gebeurt op dit moment alleen bij het zoeken in de Engelse taal op Google.com.

Snelheid maakt blij

Google zegt dat uit intern onderzoek blijkt dat de snelheid van een website voor zowel de webmaster als de gebruiker erg belangrijk is. “Snelle sites zorgen voor blije gebruikers en bezoekers van langzame sites blijven gemiddeld een stuk minder lang plakken. Daarnaast zijn de operationele kosten voor webmasters lager wanneer een site sneller is. Om die redenen nemen we snelheid vanaf nu mee in onze search rankings“, aldus Amit Singhal en Matt Cutts van Google op de Google Webmaster Central Blog.

De Googlelaars raden verder op het blog een aantal tools aan waarmee webmasters kunnen meten hoe snel hun site is. Wanneer webmasters tot op heden geen verandering hebben waargenomen in hun site rankings, dan is de site volgens Singhal en Cutts zeer waarschijnlijk niet beïnvloed door de extra factor.

Relevantie van de search query is uiteraard nog steeds een veel grotere factor dan snelheid in hoe hoog een site op de zoekladder wordt getoond. Bron: Techworld