Onze zustersite Computerworld.com testte de nieuwe Firefox 4 bèta 7 met behulp van de SunSpider JavaScript benchmarktool onder Windows Vista Business. Dit deden ze drie keer voor elke browser en middelden vervolgens de resultaten. Onderstaande staafdiagram toont deze uitkomsten.

Met stip op twee

De enige browser die Firefox 4 bèta voor zich moet dulden is de alpha-versie van Opera 11. De top drie ligt erg dicht bij elkaar en wordt gecompleteerd door Chrome 8 bèta. Volgens eigen tests van Mozilla met behulp van V8 zou de browser overigens zelfs vijf keer sneller zijn dan Firefox 3.6.12, zo predikte het bedrijf voor eigen parochie.

Alleen als ie bloed en bloed snel is

De bèta 7 versie van de Mozilla browser is de eerste versie die de nieuwe JavaScript JIT (Just In Time) compiler meekrijgt. Deze draagt de bijnaam JagerMonkey.

De nieuwe Firefox 4 bèta werd afgelopen woensdag gelanceerd en is hier te downloaden. Ook nieuw in deze versie is de ondersteuning voor de WebGL 3D graphics standaard en het OpenType font formaat. Vrder is er hardware acceleratie toegevoegd in de nieuwe bèta, maar bij de Linux versie is die door driver problemen nog niet ingeschakeld.

Bron: Techworld