De afgelopen jaren zijn er al heel wat vreemde manieren voorbij gekomen om je mobiele telefoon op te laden. Zo introduceerde Motorola in 2002 de opwindbare mobiele telefoon en kwam het Massachusetts Institute of Technology met een manier om je mobieltje op te laden met bacteriën.

Het Amerikaanse Motion 2 Energy (M2E) komt nu met een oplossing die eigenlijk veel meer voor de hand ligt: een mobiele telefoon die energie haalt uit beweging. Kortom: de telefoon flink laten klotsen in je broekzak en je hebt weer een volle accu. De stroom wordt hierbij opgewekt met behulp van magnetische inductie. Het bedrijf test momenteel mobiele generators die de afmetingen hebben van d-cell batterijen.

Het idee om beweging om te zetten in stroom is niet geheel nieuw; zo heeft het MIT al geëxperimenteerd met een ‘responsive floor’. De vloer zet de vibraties die een mensenmassa veroorzaakt om in stroom. M2E is er echter wel voor het eerst in geslaagd om het principe te verwerken in een batterij die de normale afmetingen heeft.

Bron: Techworld