De nieuwe prijsstructuur en aanvullende regels hebben internationaal voor de nodige beroering gezorgd uit angst dat de nieuwe regels bijvoorbeeld ook in Nederland zouden gaan gelden.

T-Mobile Nederland stelt echter dat daar geen sprake van zal zijn. "Wij handhaven de prijsstructuur die momenteel geldt", zegt Priscilla Tomasoa, woordvoerster van T-Mobile Nederland.

"In Nederland biedt T-Mobile flatfee zonder restricties. Wat klanten met hun mobiele internet doen, is aan de klant. Daar zullen wij geen restricties aan verbinden."

Restricties

T-Mobile UK heeft eerder deze week besloten zijn prijzen voor mobiel dataverkeer te halveren en niet langer per megabyte af te rekenen. De nieuwe flatfee-prijsstructuur gaat echter wel gepaard met de nodige restricties.

Zo mag er vanuit de zakelijke databundels alleen mobiel worden gesurft naar websites en kennen de pakketten een datalimiet. Als T-Mobile ontdekt dat Britse gebruikers met hun nieuwe datakaart voipen of chatten, kan het contract zelfs worden ontbonden.

Consumenten die in Groot-Brittanni├ź mobiel willen internetten, zijn nog beperkter in het gebruik. Zo mogen zij bijvoorbeeld geen streaming audio en video bekijken of via hun laptop online gaan. Bron: Techworld