Toshiba is naar eigen zeggen de eerste fabrikant ter wereld die een notebook speciaal voor Windows Vista Ultimate op de markt brengt.

De nieuwe Toshiba Portégé R400 beschikt over een 1,2 GHz Intel Core Duo-processor, 2 GB geheugen, een 80 GB harde schijf en een ingebouwde umts-ontvanger.

De ingebouwde umts-antennes worden gebruikt om via internet de laatste mailberichten van de gebruiker te downloaden. Door gebruik te maken van een nieuwe Microsoft-technologie genaamd Sideshow.

Sideshow maakt gebruik van de extra functionaliteit die beschikbaar komt door het gebruik van hybride harde schijven in combinatie met Windows Vista en een nieuwe technologie van Microsoft genaamd Readydrive.

De hybride harde schijf en Readydrive zorgen er voor dat het besturingssysteem kan worden aangesproken als de notebook uit staat en de ‘ouderwetse’ schijf dus niet aanspreekbaar is.

Zodoende kan informatie via een speciaal display op de notebook worden getoond. Gebruikers hebben zo bijvoorbeeld toegang tot hun laatste mail zonder dat de notebook hoeft te worden opgestart.

Asus Begin december werd bekend dat Asus de laatste hand legde aan een nieuwe notebook met Sideshow. Deze zou in het eerste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Aangenomen werd dat Asus hiermee de eerste fabrikant met een Sideshow-notebook zou zijn. Bron: Techworld