Het is de bedoeling dat Always Innovating de Touchbook in mei of juni uit gaat brengen in Amerika. De Touchbook is een touchscreen tablet pc, gebaseerd op de ARM architectuur. Het besturingssysteem dat meekomt is Angström Linux, hoewel je er ook allerlei andere besturingssystemen op kunt draaien, zoals Android, Ubuntu en WindowsCE. Dat laatste wordt alleen niet aangeraden.

Het moederbord van de Touchbook is gebaseerd op de Beagle Board. De schema’s daarvan zijn door Always Innovative uitgebracht onder de GPL. Dat is niet het enige waardoor dit apparaat bijzonder is. Je kunt bijvoorbeeld het toetsenbord losmaken van de body, waarna het een tablet pc wordt. De achterkant van de tablet is magnetisch, zodat je hem als koelkastmagneet kunt gebruiken. Het hele apparaat heeft een batterijduur van 10 tot 15 uur. Maar dat geldt niet voor de tablet alleen. Er zitten namelijk twee batterijen in. Eén in de tablet en één in het toetsenbord. Met de tablet alleen kun je 3 tot 5 uur werken.

Een andere opmerkelijke eigenschap is de aanwezigheid van interne usb-ports. Usb memory sticks en 3D dongels kun je er daardoor niet af stoten als je met het apparaat de werkvloer op gaat.

Bron: Techworld