Ze bestaan dus wel! Nicholas Weaver omschrijft zichzelf namelijk als ‘IT-architect & geek’ met als hobby ‘hardcore VMware, Microsoft, Cisco, EMC’. Enkele weken geleden introduceerde Weaver een handig tooltje dat registreerde wie er ingelogd was op de vCenter-server. Enkele weken later bestaat deze vSphere Session Monitor al niet meer. Twee weken vakantie voordat hij in zijn nieuwe job bij EMC ging beginnen, benutte Weaver namelijk om de hele lijst met mogelijke functies die hij in zijn hoofd had ook maar meteen aan het product toe te voegen. En daarmee was een naamsverandering wel op zijn plaats, en dus hebben we nu de vSphere Mini Monitor.

vSphere Mini Monitor bewaakt in de nieuwe versie een groot aantal objecten in de virtuele omgeving. De gebruiker kan kiezen uit nieuwe sessies, een sessie lijst, afgesloten sessies, maken, verwijderen en aanpassen van clusters, nieuwe en verloren connecties met een host, toevoegen en verwijderen van hosts, veranderingen in de netwerkconfiguraties en storage. Daarnaast kan het de Resource Pool bewaken, maken, verwijderen, wijzigen en snapshots maken op een virtuele machine en wijzigingen op de virtuele switch.

Belangrijk is dat vSphere Mini Monitor van ieder van deze veranderingen een waarschuwing kan genereren. Daarbij is er opnieuw ruim keuze uit manieren om die waarschuwingen te tonen. Het kan via traditionele popups in de Taakbalk bij het systeemvak van de Windows-host, per e-mail of via RSS. Maar het mooiste natuurlijk: het kan per Twitter. Daartoe moet in de vSphere Mini Monitor een Twitter-account worden geconfigureerd. Belangrijk is wel daarbij niet het persoonlijk Twitter-account te gebruiken en het gebruikte account af te schermen, zodat de systeemmeldingen niet voor iedereen (inclusief Google!) te lezen zijn.

Versie 2.0 van vSphere Mini Monitor is beschikbaar in een x86 en een x64-versie. Gebruik is gratis, met dank aan een coole IT architect en geek.

Bron: Techworld