Eind januari maakte Rick Spencer bekend dat de default zoekmachine in Firefox voortaan Yahoo zou zijn. Toen schreef hij dat de verandering van zoekmachine was ingegeven door een deal met Yahoo, dat een deel van de opbrengsten zou delen met Canonical. In zijn aankondiging van gisteren betrekt hij ineens veel meer factoren in het plaatje, zoals gebruikerservaring, voorkeuren van de gebruiker, de kosten en de voordelen voor Ubuntu en andere projecten.

Yahoo was al de default zoekmachine in de bèta releases tot nu toe, maar Spencer heeft aan de ontwikkelaars gevraagd om dat terug te draaien, in ieder geval voordat 10.04 wordt bevroren op 15 april.

“Het is niet de bedoeling dat we tussen providers ‘zwalken’”, schrijft Spencer, “maar de omstandigheden kunnen heel onverwacht veranderen. In dit geval is de keuze voor Google voor iedereen vertrouwd die een upgrade uitvoert van 9.10 naar 10.04 en de verandering zal alleen zichtbaar zijn voor degenen die deel hebben genomen aan de ontwikkeling van 10.04.”

Op wat voor manier de ‘omstandigheden zijn veranderd’ vertelt Spencer er niet bij.

Bron: Techworld